Bahan-bahan:
bwg merah 5/10 ulas, halia,bawang putih 3 ulas, "chicken whole leg" 3/4 keping, santan pekat, cili kering mesin, kunyit, belacan sikit,
Cara-caranya:
Rebus ayam dan bawang tadi sampai separuh masak.
Kemudian bakar.
Santan tadi tambah lagi dan bwng merah tambah utk kuah.letak perasa n lada hitam n asam keping.siram atas ayam dua tiga kali masa bakar.hidang dgn kuah tadi.
bwg merah 5/10 ulas, halia,bawang putih 3 ulas, "chicken whole leg" 3/4 keping, santan pekat, cili kering mesin, kunyit, belacan sikit,
Cara-caranya:
Rebus ayam dan bawang tadi sampai separuh masak.
Kemudian bakar.
Santan tadi tambah lagi dan bwng merah tambah utk kuah.letak perasa n lada hitam n asam keping.siram atas ayam dua tiga kali masa bakar.hidang dgn kuah tadi.
No comments:
Post a Comment